سدیم لوریل سولفات( SLS ) چیست ؟

سدیم لوریل سولفات یک ترکیب شیمیایی امولسیون کننده، پف دهنده، تسریع کننده انحلال و کف کنندگی است .

این ماده دارای فرمول شیمیایی NaC12H25SO4 می باشد .

نام های دیگر آن اس ال اس ، سدیم مونو دو دسیل سولفات، سدیم لاریل سولفات، سدیم مونو لاریل سولفات، سدیم دودکاتو سولفات، sodium laurylether Sulfate می باشد .

گرید این محصول به دو صورت صنعتی و آزمایشگاهی است .

موارد مصرف و کاربرد :

سدیم لوریل سولفات کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارد که در زیر به برخی از آن ها اشاره می کنیم .

  • در صنایع شوینده کاربرد دارد .
  • در صنایع غذایی استفاده می شود .
  • در تولید مواد بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد .
  • از آن به عنوان مواد اولیه در تولید برخی مواد آرایشی استفاده می شود .
  • در پزشکی (محصولات دارویی) مورد استفاده قرار می گیرد .
  • به عنوان چربی زدا در موتور ماشین، در صابون های کارواش، پاک کننده های کف گاراژ استفاده می شود .

خطرات استفاده از SLS :

سدیم لوریل سولفات بر چشم ها، پوست، بافت مخاطی و ممکن است حتی به اندام هایی مانند مغز، قلب، طحال و کبد اثرات مضری دارد .

مطالعات نشان داده این ترکیب زمان ترمیم بافت پوششی قرنیه را طولانی تر می کند .

طبق تحقیقات به عمل آمده این ماده هم از نظر مکانیکی و هم از نظر شیمیایی باعث ایجاد زخم های قرنیه می شود.

این ترکیب سبب تحریکات و آلرژیک پوستی نیز می شود .

سدیم لوریل سولفات سبب شکسته شدن سد رطوبتی پوست می شود و به راحتی در پوست نفوذ می کند و به دیگر مواد شیمیایی نیز اجازه می دهد تا به راحتی در پوست نفوذ کنند .

ضمن ترکیب با سایر مواد شیمیایی جزو مواد خطرناک و سرطانزای پوستی است .

همچنین این ماده می تواند سبب ریزش مو شود .

این ماده به بافت دهان آسیب میرساند .

بسیاری از افرادی که از بیماری های مخاطی دهان رنج می برند تا حد زیادی به خاطر وجود سدیم لوریل سولفات در خمیر دندان و ترکیباتی است که استفاده می کنند.

بسته بندی:

این ترکیب  اغلب در بشکه های 20 و 25 کیلوگرمی ارائه می شود .

بیشتر بخوانید: همه چی در مورد سولفات آلومینیوم